Schermafbeelding 2013-04-16 om 21.18.07

                      1998

      eerste portretten indiaspiratie

                           2000  

             gezichten/portretten


Vanuit deze pagina is het mogelijk door de verschillende collecties te scrollen.

Eind jaren 90 heb ik veel gereisd door India. Op de straten van Bombay zag ik merkwaardige posters met afbeeldingen van Indiase baby's, waar vaak teksten aan toegevoegd waren, zoals " A little love can make a lovely day ". Voor mij was dit een inspiratiebron om te gebruiken voor mijn schilderijen. Ik merkte ook hoe fijn ik het vond om aan gezichten te werken, wat ik mijzelf sinds mijn academie tijd niet meer had toegestaan.


Begin 2000 ontstond de behoefte om kinderen te schilderen die je dubbel zou kunnen duiden. Kinderen die nog niet volwassen zijn, nog niet gevormd en tegelijkertijd een indringende aanwezigheid hebben die bij volwassenen vaak beschaamd is geraakt. Toen ik een keer een sikh jongetje zag ontstond het idee om de Gouden Tempel in Amritsar te gaan bezoeken om daar inspiratie op te doen voor deze schilderijen. Op die reis kwam ik ook in Ladakh terecht waar jonge monniken kale hoofden hebben, juist tegenovergesteld aan de sikh jongetjes, die hun haren niet mogen knippen. Op hun eigen manier hebben ze allebei iets androgyns, de sikh's door hun meisjes-achtige zachtheid en de monniken door hun opleiding die ze krijgen zonder vrouwen. Het meisje in deze serie: monniken, sikhs en een meisje straalt juist iets jongensachtigs uit.  Sinds 2004 maak ik ook portretten in opdracht, waarbij ik altijd kies voor een bijna monochrome achtergrond. (folder)

        portret in opdracht
Looking in to space probeert zowel de eindeloze wereld in iemand als de eindeloze ruimte er om heen te omvatten. Een uitnodiging om eindeloos in iemand te kijken die zelf ook eindeloos ver voorbij welk limiet maar kijkt. 

         looking into space